Tillbaka till samtliga rapporter

Parkeringsförbud - securitas rondar inte

Anonym rapport i kategori Parkering, 10:38, mån 16 oktober 2017

Skickades till Lidingö, 2 minuter senare

I höjd med utfart från Bodalsvägen 51 är det parkeringsförbud på hela sträckan från busshållplats och fram till skylten med parkeringsförbud viss del av året. Bilar ställer sig nära utfarten innan denna skylt, alltså på yta som har permanent parkeringsförbud hela året. Securitas som har uppdraget av Lidingö Stad för parkeringsövervakning har flertal gånger passerat utan att lappa. Vid några enstaka tillfällen har man lappat efter samtal. Problematiken med att bilar ställer sig där är helt kopplad till säkerhet. Bilarna närmast utfart från Bodalsvägen 51 skymmer sikten helt i riktning höger (mot Baggeby) vid utfart, vilket innebär att man ofta får tvärbromsa vid utfart och vänstersväng pga bilar som kommer från Baggeby med hög fart, vilket i sin tur resulterar i att man hindrar trafik från höger som hinner fram till utfarten. Securitas har fått påtalande att konsekvent kontrollera platsen då bilar OFTA ställer sig där och hindrar sikten. Men det tycks krävas ett regelrätt påtalande från uppdragsgivare Lidingö Stad att de ska konsekvent kolla upp platsen. Olycksrisken ökar kraftigt när sikten till höger är skymd av dessa bilar som ställer sig på parkeringsförbudsytan.

RSS-flöde för uppdateringar till denna rapport Erhåll epost när uppdateringar ges till denna rapport

Ge en uppdatering

Din information kommer endast att användas i enlighet med vår sekretesspolicy

För att skicka din uppdatering…

Har du ett lösenord för FixaMinGata?

Ja, jag har ett lösenord

Glömt ditt lösenord? Bekräfta via epost nedan genom att ange ett nytt lösenord. När du bekräftar kommer ditt lösenord att uppdateras.

Nej Låt mig bekräfta uppdateringen via epost

Att ange ett lösenord är valfritt, men om du gör det kommer du lättare att kunna rapportera problem, lämna uppdateringar och hantera dina anmälningar.

Ditt lösenord måste inkludera 6 eller fler tecken.