Tillbaka till samtliga rapporter

Bristfällig skötsel: Söderhamns Multipark/aktivitetspark/skatepark

Rapporterat av iOS i kategorin Övrigt av Söderhamns Skateboardförening / Conny Björklund den 15:28, fre 11 augusti 2017

Skickades till Söderhamns kommun, 2 minuter senare

*Trasigt och bristfälligt staket *uppskuren asfalt *avsaknad tillräckligt antal soptunnor *Nedskräpning *Klotter på skylt, sarg på multiarena, soptunna, elskåp och lyktstolpar *Igenväxta gräsmattor *Igenväxt idrottsplan *Avsaknad av mål på idrottsplan *Grusig och stenig gångbana pga bristfällig konstruktion av grusbädd på sidan om *avsaknad av fångst/skyddsnät mellan skatepark och multipark/bollplan *regnskadad och bristfälligt underhåll av bmx/dirtbana - dessutom felkonstruerad * avsaknad av avspärrning för biltrafik på gångbana , något som sker dagligen i höga hastigheter , till och med högre hastigheter än på vanliga gator för biltrafik

-----------------------------------------------

Apropå artikeln i lokalmedia idag....

Gällande skateparken är det dock förståligt att platsinformation på turistkartan är felaktig när nya stod klar i höstas och vi själva lagt ut den på visit söderhamn, Facebook osv i våras.

Däremot känns det underligt att kommunen ännu inte fått in skateparken och resten av idrottsanläggningen med multipark, bmxbana mm på hemsidan. Här har vi själva tillhandahållit material i våras, och resten av idrottsanläggnnngen stod i bruk redan hösten 2015.

Tyvärr sköts inte området om som tänkt heller... Först i våras kom soptunnor på plats efter flera påtryckningar från oss och andra(det som gjorde att det till slut blev fart var tyvärr i form av mediahot / Tidningen Söderhamns-Kuriren från en närboende), tyvärr nöjde man sig då med 2 st vid multiparken trots att området är betydligt större...

Utlovade sittplatser och liten läktare har heller inte kommit på plats som utlovat, oerhört tråkigt då det i slutändan innebär att föräldrar utnyttjar olika hinder i skateparken som sittplatser.

Gräsklippning existerar inte på området, utan liknar mer en djungel. inte ens på den extra idrottsplanen som till och med fått mer belysning än skateparken, och vart tog målen vägen till den planen?

Inte heller har fångstnätet mellan fotbollsplanen/multiarenan kommit upp som utlovat.

Det enda som gjorts av allt utlovat är att en infoskylt on skateparken sent om sider kom upp och ett litet staket längs skateparken som tyvärr inte det heller är helt då det delvis grävdes sönder redan veckan efter pga att de som byggde det dragit ner en av stolparna i en elledning. Och att man även skippade 2-3 meter vilket gör att staketet till stor del inte ens fyller funktionen

När kommer suggorna eller annan typ av avspärrning upp på gångvägen för att förhindra att gångvägen(!) används som genomfartsled , genväg mellan Norralagatan och Tallvägen. I princip dagligen passerar bilar på en smal gångväg, fåtal meter ifrån lekande barn, i högre farter än vad man ser och är lagligt på riktiga gator. Förra året kom ett halvhjärtat försök upp efter många påtryckningar , utan som helst effekt då det bara var att köra på sidan om. Och efter vintern är dessa helt borta.

Vi har även påpekat att en trottoarkant bör anläggas jäms grusbädden för trärampen. Detta då gruset hamnar på gångbanan och skapar stor irritation framför allt från de som kommer medrullstol från Enriset servicehus.

Sen är frågan vad som händer med BMXbanan som är så kapitalt felkonstruerad utefter den typ av åkning som det finns ett stort intresse för . Vart tog Söderhamns Cykelamatörer vägen som skulle starta upp verksamhet för att skapa intresse för grenen banan är byggd för? Dessutom kräver en sån dirt/jord bana oavsett typ av gren löpande underhåll. En regnskadad / spårig bana med stora stenar i och fiberduken framstickande är inte direkt funktionell oavsett gren.

Och övriga föreningar som fått bidrag från RF för anläggningen, var håller ni hus? SUIF för pingis, någon förening för fotbollen osv? Oss veterligen har ingen verksamhet ägt rum här överhuvudtaget förutom det vi i skateboardföreningen gör, sen det stod klart hösten 2015, annat än Unga Örnar och Verkstäderna några som egentligen inte vart inblandad i projektet och således inte har några krav ,Något som var ett av villkoren i kontraktet för bidraget. Och givetvis även en tanke för att få medlemmar till föreningarna i en stadsdel som helt saknat idrottsanläggningar och föreningsliv. Saken är ju den att ofta skulle nog området/anläggningen må bra av att till och med vara bemannad under högsäsong precis som ex. Bollnäs och många andra städer.

Vad vi vet enligt uppgifter från Kultur & Fritid, Söderhamns kommun har tekniska avdelningen på Söderhamns kommun fått 240 000 årligen i budget för underhåll av området detta då både för 2016 och 2017 , ev redan för 2015?

Vad har gjorts för detta? Ditställande av soptunnor i sommar inkl tömning, material för staket(arbetskraften från Resurscentrum) och delvis borttagande av överblivna jordhögar från bygget plus tryckning och uppsättande av en infoskylt.... Är det bara vi som tycker det är ofantligt lite för den budget som finns?

Själv är vi nu trötta på att jaga för att något ska hända!

Vi har även fått vetskap om att gamla skateparken i Vågbro står kvar i obrukbart och rent farligt skick.... Här planerade vi själv rivning och borttagande på flera olika sätt i våras men pga resurs/tidsbrist blev det hela försenat och efter detta har vi fått löfte från kommunen att de tar på sig detta... oerhört olyckligt om folk tror att vi helt enkelt skitit i det då vi vet att det förekommit klagomål , även direkt till oss.

Söderhamns Skatepark på Norr Shamnskate - Traversen Tjejskate i Söderhamn SISU Idrottsutbildarna och Gävleborgs Idrottsförbund

RSS-flöde för uppdateringar till denna rapport Erhåll epost när uppdateringar ges till denna rapport

Ge en uppdatering

Din information kommer endast att användas i enlighet med vår sekretesspolicy

För att skicka din uppdatering…

Har du ett lösenord för FixaMinGata?

Ja, jag har ett lösenord

Glömt ditt lösenord? Bekräfta via epost nedan genom att ange ett nytt lösenord. När du bekräftar kommer ditt lösenord att uppdateras.

Nej Låt mig bekräfta uppdateringen via epost

Att ange ett lösenord är valfritt, men om du gör det kommer du lättare att kunna rapportera problem, lämna uppdateringar och hantera dina anmälningar.

Ditt lösenord måste inkludera 6 eller fler tecken.