Du kan flytta runt med ditt tangentbord
plus
minus
vänster
höger
Placera en nål på kartan för att påbörja en ny rapport
mellanslag
Tryck på mellanslag igen för att anpassa platsen
mellanslag
Påbörja
rapporten här
Flytta
rapporten hit
Tillbaka till samtliga rapporter

Livsfarliga övergångsställen vid cirkulationsplats

Rapporterat av mobile i kategorin Vägar (Riksvägar/Trafikverket), anonymt 12:38, ons 14 juni 2023

Skickades till Trafikverket, 2 minuter senare. FixaMinGata-ref: 35301.

Hej!

Vi har bott i närheten av denna cirkulationsplats i Stockby i tre år nu. Både vi och grannarna är oroliga när barnen ska cykla till Högsätra skola.

Bilar som kommer från Kottlavägen verkar inte se att det är ett övergångsställe precis innan cirkulationsplatsen. Jag misstänker att en anledning kan vara att det sitter en 50-skylt strax innan cirkulationsplatsen som gör att bilar gasar på (från tidigare 30).

På Stockbyvägen verkar de flesta ignorera 30-skylten utanför ridskolan. Många bilar som kommer från bilverkstaden verkar vilja ”pröva” sina nyfixade bilar och gasar på ordentligt, speciellt när det är mörkt.

Även på Stockbyvägen finns ett övergångsställe där många bilar som kommer ut från cirkulationsplatsen har svårt att se övergångsstället och ofta missar att stanna. Detta är förståeligt då det är mycket växtligheter i vägen.

På Vasavägen finns det två övergångsställen, ett bevakat (BRA!) och ett obevakat. Det bevakade med trafiksignaler fungerar bra, men det obevakade fungerar inte alls. Eftersom det är två övergångsställen ganska nära varandra verkar bilarna missa det obevakade. Tyvärr är det just den som de flesta använder för att gå till förskolan på andra sidan vägen (vasavägens förskola). Dessutom är det ännu läskigare då det är en 50-väg och förskolan ligger 20-30 meter från vägen (skulle helst vilja se att det var 30 då).

Mina förslag är; 1. Ta bort 50-skylten på Kottlavägen innan cirkulationsplatsen och sätt den nya hastighetsgränsen EFTER cirkulationsplatsen istället. Den sitter endast en väldigt kort bit innan cirkulationsplatsen så det finns ingen anledning att gasa på innan. 2. Sätt trafiksignaler på övergångsställena vid Kottlavägen och Stockbyvägen då det är många barn som går till och från ridskolan och Högsätra skola där. 3. Sätt även trafiksignaler på det andra övergångsstället på Vasavägen, alternativt markera tydligt innan med skyltar, väghinder, måla på vägen. Många förskolebarn går över där och många bilar gasar bara på. Alternativt ta bort övergångsstället då det är en falsk trygghet i dess nuvarande form. 4. Sänk hastigheten vid Vasavägens förskola.

Tack så himla mycket för att du tog dig tid att läsa mitt långa meddelande! Hoppas vi tillsammans kan skapa en tryggare plats för våra barn.

Om du/ni vill ha mer information med bilder, GPS-koordinator eller liknande så hjälper jag gärna till att ta fram det.

Varma hälsningar

RSS-flöde för uppdateringar till denna rapport Erhåll epost när uppdateringar ges till denna rapport

Ge en uppdatering

Din information kommer endast användas i enlighet med vår integritetsskyddspolicy

Nästa: Berätta för oss om dig

Din uppdatering

Berätta för oss om dig

Har du ett lösenord för FixaMinGata?