Tillbaka till samtliga rapporter

Obefintligt underhåll av trottoar

Rapporterat av Android i kategorin Gång- och cykelbana, anonymt 00:03, fre 31 december 2021

Skickades till Lysekils kommun, 2 minuter senare

Isig trottoar, farlig att gå på.

RSS-flöde för uppdateringar till denna rapport Erhåll epost när uppdateringar ges till denna rapport

Uppdateringar

 • Detta problem fortgår år efter år trots anmälan till kommunen som tillskrivut fastighetsägare. Ingen uppföljning av kommun eller LEVA. Där har redan inträffat fallolyckor som rapporterats till kommunen.

  Postat anonymt 10:20, onsdag 12 januari 2022

 • Underhållet, liksom avsaknaden av det, sköter naturen självt. Är det vinterläge = gå ut på körbanan där bilarna kör eftersom där oftast är bättre underhåll och mindre risk att skada sig. Den som torde äga problemet kör dock sommarläge året om. Synd. Och dumt.

  Postat anonymt 18:17, fredag 28 januari 2022
  Fortfarande öppen, via enkät

 • Hej och tack för din felanmälan samt ursäkta för den sena återkopplingen här via FixaMinGata. Det är precis som du säger ett dilemma med vinterväghållningen utav en del trottoarer när det är ett fastighetsägaransvar (anslutande fastigheter) att vinterväghålla dessa. Vi genomför årligen informationskampanjer kring detta delade ansvar men det är svårt att nå ut och inte minst att få gehör. Vi arbetar nu tillsammans med kommunen med att försöka hitta ett snabbare och effektivare sätt att hantera detta problem. För stunden väljer jag att stänga detta ärende utifrån själva felanmälan, men för din kännedom så arbetar vi som sagt fortsatt med problemet som du belyser.

  //Johan - LEVA i Lysekil AB

  Tillstånd ändrat till: Löst

  Postat anonymt 11:30, tisdag 1 februari 2022

Den här rapporten är nu stängd för uppdateringar. Du kan skapa en ny rapport på samma plats.