Du kan flytta runt med ditt tangentbord
plus
minus
vänster
höger
Placera en nål på kartan för att påbörja en ny rapport
mellanslag
Tryck på mellanslag igen för att anpassa platsen
mellanslag
Påbörja
rapporten här
Flytta
rapporten hit
Tillbaka till samtliga rapporter

Skylt med företräde

Rapporterat av iOS i kategorin Vägmärken och skyltar, anonymt 08:52, lör 2 oktober 2021

Skickades till Sollentuna, 3 minuter senare. FixaMinGata-ref: 26861.

Hej! Har påtalat trafiksäkerheten vid detta ställe tidigare. Sedan vägen smalnats av (enfil) är det ofta att det förekommer hårda inbromsningar och felbedömningar vid avsmalningen. Vissa chansar, gadar på och tränger sig förbi. Vissa är extra försiktiga och stannar upp på båda sidor, vilket stannar upp trafikflödet.

- busshållplats är nära belägen -skarp kurva som innebär att bilar från ena hållet dyker upp fort. -sidoväg från Mäster Henriks allé är nära belägen.

Åker förbi denna plats flera ggr per dag och många gånger uppstår felbedömningar, hårda inbromsningar och missförstånd. När jag hörde av mig för ngt år sedan, och önskade om skylt om vem som har förtur, hänvisades det ”till den låga hastigheten och att ögonkontakt skulle skapas innan avsmalningen och att avgöra vem som har förtur (!?)

En liknande avsmalning finns i Viby på Söderled där tydliga skyltar om företräde finns från båda håll och där flyter trafiken på mkt bättre. Hälsn. Josephina Wallström 073-6421127

-

RSS-flöde för uppdateringar till denna rapport Erhåll epost när uppdateringar ges till denna rapport

Uppdateringar

  • I dagsläget finns inga planer på att sätta upp skyltar för företräde i området men skickar önskemålet vidare till våra trafikplanerare som får se över det.

    Tillstånd ändrat till: Löst

    Postat anonymt 09:11, mån 4 oktober 2021

Den här rapporten är nu stängd för uppdateringar. Du kan skapa en ny rapport på samma plats.