Du kan flytta runt med ditt tangentbord
plus
minus
vänster
höger
Placera en nål på kartan för att påbörja en ny rapport
mellanslag
Tryck på mellanslag igen för att anpassa platsen
mellanslag
Påbörja
rapporten här
Flytta
rapporten hit
Tillbaka till samtliga rapporter

13 belysningspunktet fungerar ej

Rapporterat av iOS i kategorin Park/Grönyta, anonymt 19:36, tors 21 januari 2021

Skickades till Ale kommun, 4 minuter senare. FixaMinGata-ref: 22691.

13 belysningar fungerar ej runt elljusspåret fungerar ej. Borde vars 5 års garanti?!

RSS-flöde för uppdateringar till denna rapport Erhåll epost när uppdateringar ges till denna rapport

Uppdateringar

  • *Kategori ändrat från ‘Gatubelysning’ till ‘Park/Grönyta’*

    Postat anonymt 11:27, fre 22 januari 2021

  • Hej och tack för anmälan! Vi skickar detta vidare till ansvarig enhet, hälsningar kontaktcenter

    Tillstånd ändrat till: Pågående

    Postat anonymt 11:28, fre 22 januari 2021

  • Ansvarig förening håller på att felsöka detta, hälsningar kontaktcenter

    Postat anonymt 14:15, tis 9 februari 2021

  • Det är inte ok att det ska ta så lång tid. Kan väl inte vara föreningens ansvar att en nästan ny ljusanläggning som kommunen investerat inte fungerar! Måste vara högre prioritet i Corona-tider att entreprenören får kolla upp det. Extremt mörkt på vissa ställen.

    Postat anonymt 12:05, sön 21 februari 2021

  • Hej!

    Mycket konstigt att det skulle vara en förenings ansvar att åtgärda ett sådant fel. Det är nya ledarmaturer så om dem är själva armaturerna som har gått sönder redan, bör det vara dålig kvalite. Kommunen som har byggt anläggningen måste föra garantiärendet mot entreprenör/ leverantör, det har inte en förening resurser till.

    Postat anonymt 17:49, sön 21 februari 2021

  • Hej och tack för ditt meddelande! Vi skickar en påminnelse till ansvariga, hälsningar kontaktcenter

    Postat anonymt 10:48, mån 22 februari 2021

  • Ale Fritid har nu skickat en beställning på felsökning till entreprenör nu. Normalt sett skall föreningen göra detta förenligt med deras tillsyns- och driftsavtal, men nu tar vi detta med en entreprenör istället.

    Hälsningar kontaktcenter

    Postat anonymt 11:53, mån 22 februari 2021

  • Belysningen är fortfarande inte fixad! Det har nu gått flera veckor utan åtgärd. Många partier är så mörka att det föreligger stor snubbelrisk, samt att mörka partier kan tyvärr utgöra en enorm otrygghet främst bland kvinnliga motionärer.

    Postat anonymt 21:00, mån 1 mars 2021

  • Hej och tack för ditt meddelande. Som nämnt är det föreningens ansvar att göra detta enligt avtal. Om du har synpunkter är du välkommen att lämna dessa på ale.se; https://ale.se/ kommun--politik/ sa-fungerar-ale-kommun/ sa-kan-du-paverka/ fragor-och-synpunkter.html

    Det går även bra att kontakta Ale Fritid på +46 303 70 3022. Dom kan ge dig information om vilken förening som ansvarar för detta. Hälsningar kontaktcenter

    Postat anonymt 15:54, tis 2 mars 2021

  • Ursäkta men hur skall ni ha det?! 21/2 skickar ni påminnelse till ansvarig förening. 22/2 Skickar Ale Fritid en beställning till entreprenör för felsökning. 1/3 påtalar jag att felet fortfarande kvarstår med stora risker som följd. 2/3 Hänvisar ni ÅTER igen tillbaka till föreningen?!

    Hel krasst struntar jag i vems ansvaret är, bara det blir åtgärdat så man kan ta sig runt utan risk för att bryta sig sönder och samman. Lös problemet och ta diskussionen efter! Nästa steg blir Alekuriren

    Postat anonymt 16:30, tis 2 mars 2021

  • För att klargöra. Jag hänvisar inte dig till föreningen. Det jag säger är att om du vill så kan du själv kontakta föreningen då det kanske kan snabba på ärendet. Vi har påtalat detta för föreningen flera gånger att dom skall åtgärda detta - vilket är enligt avtal mellan förening och Ale fritid. Ale fritid har även själva tagit i ärendet för att snabba på ärendet ännu mer. Hoppas det blev tydligare. Hälsningar kontaktcenter

    Postat anonymt 17:57, tis 2 mars 2021

  • Efter kontakt med föreningen fick jag detta svar.

    Föreningen (vill inte skriva ut namnet på föreningen) har ett generellt skötselavtal där vi röjer sly och håller spåret öppet samt en allmän koll på skicket. I det här fallet är det något allvarligare funktionsfel och då är det kommunen som tar liknande problem. Så åter igen, kommunens ansvar. Första anmälan om detta kom 4/1. Man skall inte behöva pannlampa på ett elljusspår! Närmre 3 månader utan lösning är inte ok....

    Postat anonymt 16:20, ons 3 mars 2021

  • Vad händer? På bilden syns det hur mörkt det blir när det inte lyser som det skall. Har det varit någon på plats och felsökt? Som jag ser det är det väldigt enkelt. Antingen finns det ström fram till stolpen och då är det troligen något drivdon alternativt armaturen som är kass. Saknas däremot ström fram kollar man matningen/ styrslåpet. Kan vara så enkelt att en säkring/jordfelsbrytare eller liknande löst ut. Skamligt att det tar sån lång tid, utan minsta information att felsökning eller liknande finns anslaget på plats.

    Postat anonymt 21:00, tis 9 mars 2021

  • Ansvarig förening, tillsammans med entreprenör, är i detta nu ute och felsöker. Uppdatering i ärendet kommer framöver, hälsningar kontaktcenter

    Postat anonymt 13:52, ons 10 mars 2021

  • Åtgärdat, hälsningar kontaktcenter

    Tillstånd ändrat till: Löst

    Postat anonymt 13:41, fre 12 mars 2021

  • Äntligen så lyser det igen. Hade varit fint med en återkoppling på vad problemet var och vilken åtgärd som gjordes eftersom ni tidigare skrev att uppdatering i ärendet kommer.

    Postat anonymt 10:40, lör 13 mars 2021

  • Ale Fritid hälsar; "Felet nu avhjälpt, det var ett fas-fel/ kabelfel mellan stolpe 1 & 2. Belysningen matas nu med endast 2 faser från stolpe nr 2 och vidare ut på spåret (backmatning från nr 2 till stolpe 1) men detta ska inte vara ett bekymmer.

    Vidare löstes problemet med strömavbrottet i föreningens klubbstuga och redskapscontainer."

    Hälsningar kontaktcenter

    Postat anonymt 12:27, mån 15 mars 2021

  • Jag tycker att det är helt otroligt att det här skulle behöva ta hela vintern att åtgärda! Särskilt i dessa tider när många vill vara ute i naturen. Dra lärdomar till liknande i framtiden.

    Postat anonymt 13:16, mån 15 mars 2021

Den här rapporten är nu stängd för uppdateringar. Du kan skapa en ny rapport på samma plats.