Tillbaka till samtliga rapporter

Farligt !

Rapporterat av iOS i kategorin Gång- och cykelbana, anonymt 11:40, tis 3 december 2019

Skickades till Lysekils kommun, 4 minuter senare

Har tidigare anmält detta ! Leva Lysekil vet ej enligt svar idag vart jag menar ! Efter utfart Kungsgatan börjar en dåligt markerad cykelbana! Då man kommer söderifrån skall man cykla över en trafikerad gata, mötande trafikanter ser då förbryllande ut , som om man gör något fel ! De behöver få veta att cykelbanan börjar på andra sidan ! Gående bör få veta var cykelbanan är ! Fler markeringar på marken ! Hoppas att Leva nu förstår problemet, annars kan de ringa mig ! Hälsn. Christina Larson

RSS-flöde för uppdateringar till denna rapport Erhåll epost när uppdateringar ges till denna rapport

Uppdateringar

 • Hej och tack för ditt förtydligande, senast låg rapporten om problemet markerad uppe på Gullmarsgatan, nu blev det tydligare. Söder om Kungsgatan finns ingen cykelbana utan här har man alternativen att antingen cykla på körbana eller gå på gångbana. Övergång från körbana till cykelbana kan således säkrast ske på övergångsställe i höjd med Capio Läkarhus alt. annan passage när så är säkert. Gång och cykelbanan är utmärkt enligt gällande regelverk och dessutom markerad med olika markmaterial vilket generellt bedöms vara en god markering mellan de olika trafikslagen.

  //Johan - LEVA i Lysekil

  Tillstånd ändrat till: Löst

  Postat anonymt 08:00, mån 16 december 2019

 • Kommunen tycker inte att det är ett problem! De har uppfyllt alla krav ! Man tycker att man skall gå av cykeln och gå på övergångsstället ca 300 bort och gå med cykeln till cykelbanan! Vad man skall göra med alla som går på cykelbanan har de ej kommenterat ! För mig som har svårt att gå och därför cyklar med elcykel är det ingen lösning ! Tack för att ni engagerar er ! Gott nytt år!

  Tillstånd ändrat till: Öppen

  Postat anonymt 13:54, tis 31 december 2019
  Fortfarande öppen, via enkät

 • Hej och tack för ditt meddelande, När ärendet främst är att se som ett önskemål om ändrad utformning av gång- och cykelbanan och kanske inte så mycket en felanmälan så vidarebefordras ärendet till Lysekil kommuns trafikingenjör. När systemet FixaMinGata anonymiserar avsändare så kan fortsatt kommunikation utanför systemet ibland vara svårt, därför rekommenderas du ta direktkontakt med Magnus Eriksson, Magnus.eriksson2@lysekil.se för en fortsatt dialog om en förändring. Ärendet här markeras återigen som löst.

  Med önskan om ett riktigt Gott Nytt År!

  //Johan - LEVA i Lysekil AB

  Tillstånd ändrat till: Löst

  Postat anonymt 16:43, tis 31 december 2019

 • Kommunen tycker att man skall gå av cykeln och gå vid övergångsstället ca 300-400 m bort,och komma till vänster sida av gatan ! Gå mot trafiken eller på trottoaren med cykeln ! Ta övergångsstället över Kungsgatan och komma på cykelbanan! Jag tycker man kan sätta upp en skylt om varning för korsande cykel på sidan av vägen ,så att bilar norrifrån är förberedda! Man bör väl underlätta för cykling med tanke på miljön!

  Tillstånd ändrat till: Öppen

  Postat anonymt 15:08, tisdag 28 januari 2020
  Fortfarande öppen, via enkät

 • Hej och tack för din synpunkt, den är vidarebefordrad till Lysekil kommuns Trafikingenjör. När ärendet bedöms vara en utvecklingssynpunkt och inte en felanmälan så avslutas ärendet här i FixaMinGata och fortsatt direktkontakt förespråkas med Magnus Eriksson, Magnus.eriksson2@lysekil.se på Lysekils kommun i ärendet.

  //Johan - LEVA i Lysekil AB

  Tillstånd ändrat till: Kunde ej åtgärda

  Postat anonymt 11:01, fredag 14 februari 2020

Den här rapporten är nu stängd för uppdateringar. Du kan skapa en ny rapport på samma plats.