Du kan flytta runt med ditt tangentbord
plus
minus
vänster
höger
Placera en nål på kartan för att påbörja en ny rapport
mellanslag
Tryck på mellanslag igen för att anpassa platsen
mellanslag
Påbörja
rapporten här
Flytta
rapporten hit
Tillbaka till samtliga rapporter

Skarp kurva/korsning

Rapporterat av iOS i kategorin Vägar (Övriga), anonymt 20:03, mån 18 november 2019

Skickades till Kil, 2 minuter senare. FixaMinGata-ref: 15341.

Denna korsning är totalt feldesignad. Allvarligaste felet är det skarpa hörnet som gör att bilarnas hjul skär ned i diket. Detta måste åtgärdas.

RSS-flöde för uppdateringar till denna rapport Erhåll epost när uppdateringar ges till denna rapport

Uppdateringar

  • Hej Vi får lägga grus i innersvängen och fylla upp stödkanten. Det som orsakat problemet är att bilar/fordon kör på stödkanten och genat i diket. Det är hastigheten som gör att man måste köra på ett sådant sätt . Sänker man hastigheten kan man köra på rätt väg yta . Det blir även åtgärder i samband med cykelbanan som ska byggas nästa år och vår förhoppning är att hastigheten kommer att minska i korset.

    Tillstånd ändrat till: Löst

    Postat anonymt 07:54, tors 21 november 2019

  • Hej! Att skylla på hastigheten är löjligt. Det går inte att ta sig igenom denna korsning riktigt oavsett hur låg hastigheten är och speciellt inte för en lastbil. Om du läser Trafikverkets rekommendation för vägkorsningar så är minsta radie 10-12 m, i denna korsning är det 1-2 m. Ingen annan korsning har en så skarp kurva. Det skulle inte varit någon kurva här alls, utan Ängskällevägen skulle varit en avtagsväg. Det ni bör göra är att fylla ut och asfaltera så att det blir en radie på 12 m.

    Varför ändrar ni till "Löst" när ni inte gjort något?

    Tillstånd ändrat till: Öppen

    Postat anonymt 10:12, tors 21 november 2019

  • Hej Korsningen är gjord efter ritning och av entreprenören utförd enligt den. Kommunen väljer själv hur gator och vägar ska utföras. Inom tätorten behöver inte Kommunen följa trafikverkets rekommendationer. Givetvis kan något annat alternativ varit bättre men idag ser det ut såhär. Det är jättebra att åsikter kommer in . Tack.

    Postat anonymt 15:17, tors 21 november 2019

  • Hej! Eftersom allt är gjort enl intention, vad hade ni förr motiv för att göra just denna kurva extra skarp och nästan utan radie. Alla andra korsningar i området har ju större radie, och är bra. Jag kan inte förstå detta, och tyckte att det var ett misstag som borde rättas till. Jag tycker inte heller att det är någon idé med åsikter om det inte leder till åtgärder, och det tycks vara svårt.

    Postat anonymt 20:17, tors 21 november 2019

  • God morgon Jag håller med att korset inte är optimalt konstruerat men som sagt det är efter ritning och någon ombyggnad är inte aktuell för tillfället. Vi gjorde iordning stödkanten igår. Vi är alltid tacksamma för åsikter och felanmälan och vi läser alla. Att alla inte blir åtgärdade beror på olika saker. Kils Kommun och gatuavdelningen är tacksam att det rapporteras. Med vänlig hälsning Gatuavdelningen

    Postat anonymt 07:43, fre 22 november 2019

  • Åtgärdad med grus i innerkurvan

    Tillstånd ändrat till: Löst

    Postat anonymt 15:14, ons 8 januari 2020

Den här rapporten är nu stängd för uppdateringar. Du kan skapa en ny rapport på samma plats.