Du kan flytta runt med ditt tangentbord
plus
minus
vänster
höger
Placera en nål på kartan för att påbörja en ny rapport
mellanslag
Tryck på mellanslag igen för att anpassa platsen
mellanslag
Påbörja
rapporten här
Flytta
rapporten hit
Tillbaka till samtliga rapporter

Farligt övergångsställe

Rapporterat av iOS i kategorin Vägar, anonymt 10:20, tis 26 mars 2019

Skickades till Sollentuna, 5 minuter senare. FixaMinGata-ref: 12219.

Övergångsstället alldeles vid förskolan Sjöfararen upplever jag som väldigt farligt i nuläget. Det behövs förmodligen någon avsmalning och skyltar i normal höjd. De sitter väldigt högt och folk är vana att hålla 50-60 mot Edsberg där.

Har tänkt rapportera flera ggr tidigare. Idag när tre bilar kör förbi i 40-50 utan att ens märka att jag står beredd att gå över märks det att nuvarande skyltning inte fungerar. Jag önskar att det målas, lägre skyltar oh reflexer på stolparna och väldigt gärna att ni drar ihop en ”midja” som längre österut på samma väg, precis där man kommer in i Edsberg. Känns extra viktigt då det ligger en förskola 30-40 meter från vägen (Hovslagarevägen 25).

RSS-flöde för uppdateringar till denna rapport Erhåll epost när uppdateringar ges till denna rapport

Uppdateringar

  • Hej Niklas!

    Tack för att du uppmärksammade oss på detta. Jag tar vidare ditt önskemål till trafikplanerarna.

    Ha en fin onsdag!
    Petra
    Kontaktcenter Sollentuna

    Postat anonymt 10:29, ons 27 mars 2019

  • Går där ofta och det är relativt tokigt. Flertalet gånger tar bilister inte ner farten överhuvudtaget så skyltarna gör det bara farligt att gå där. Märk väl att förskolan ligger ca 30 meter bort. Vore väldigt tacksam för åtgärd innan något händer.

    Postat anonymt 00:49, tis 9 april 2019

  • Hej Niklas!

    Årets trygg i trafikenprojekt kommer att titta på hur trafiksäkerheten ser ut i norra Edsberg och de har tagit in din synpunkt i underlaget.

    Ha en fin eftermiddag!
    Kontaktcenter Sollentuna

    Postat anonymt 13:18, tis 9 april 2019

  • Går det att göra någon quick-fix direkt i stil med skyltar i lägre höjd på suggor som står närmare vägen? Blir lite mörkrädd av att flertalet bilister inte tar ner farten det minsta och ej heller söker av vägen efter gående. Jag tror inte att de uppfattar de tre skyltar som finns där nu, två högt upp och en i lägre höjd.

    Postat anonymt 14:15, tis 9 april 2019

  • Hej Niklas!

    Tack för att du hörde av dig. Skyltarna måste sitta på 2,1 meters höjd enligt reglerna så dessa kan vi inte flytta ner. Jag har bett gatudriften att lägga till övergångsstället på deras lista över övergångsställen som behöver målas.

    Ha en fin eftermiddag!
    Kontaktcenter Sollentuna

    Postat anonymt 12:20, tors 11 april 2019

  • Tack, hoppas det kan prioriteras före annat då förskolan Sjöfararen ligger max 30 meter bort. Vi har båda barnen där och förskolan växer snabbt (öppnade i januari). Gissar att de är ca 40 barn nu och ska bli 144 när alla platser är fyllda.

    Postat anonymt 16:34, tis 23 april 2019

  • Det där övergångsstället är väldigt farligt. Dessutom parkeras det mot MECA/verkstaden så man måste gå ut i körbanan, väldigt obehagligt då man vet att bilar kör i 50 och många noterar inte ens övergångsstället. Kan man bulta nåt temporärt farthinder i marken får att få ner hastigheten och bilarna att släppa över oss som går?

    Jag är främst orolig då vår förskola har grind åt det här hållet bara 30 meter bort och har nyligen öppnat den sidan. Då grinden glöms ibland och barnen bara är upp till 3 år kan det bli katastrof.

    Postat anonymt 07:36, tors 23 maj 2019

  • Hej Niklas!Jag har lyft din fråga med våra trafikplanerare och övergångsstället kommer att ses över i och med projektet Trygg i trafiken. Du kan läsa mer om projektet här: https://www.sollentuna.se/ sv/ trafik--stadsplanering/ trafik-och-resande/ Trafiksakerhet_2/ tryggitrafiken/ 2019---rotebro-och-norra-edsberg/ Ha en fin dag!Sollentuna kontaktcenter

    Postat anonymt 09:39, tis 11 juni 2019

  • Ditt ärende är avslutat

    Tillstånd ändrat till: Löst

    Postat anonymt 00:00, lör 9 november 2019

  • Hej igen, jag är inte nöjd med att det ska behöva vara farligt under lång tid framöver. En skillnad mot mot mitt tidigare inlägg är att vi föräldrar numer inte får parkera på gården och därför måste gå med barnen över den här gatan varje morgon och eftermiddag.

    Jag jobbar i Frihamnen och på Tegeluddsvägen har man bra nog lagt ut såna här mobila fartgupp vid alla övergångsställen som effektivt tar ner farten under byggtiden. Jag vill väldigt gärna att vi får liknande på plats innan färdig lösning finns och innan en olycka sker. Förskolan precis invid har barn i åldrarna 1-5 år och gissar att de är kring 60-70 stycken redan.

    Https://butik.ata.se/product/Minigupp-4293

    Tillstånd ändrat till: Öppen

    Postat anonymt 08:21, ons 13 november 2019

  • Som synes har man ingen marginal om ett barn skulle springa ut bakom en bil på vänster sida eller bakom stängslet på höger sida.

    Postat anonymt 08:27, ons 13 november 2019

  • Ditt ärende är avslutat

    Tillstånd ändrat till: Löst

    Postat anonymt 00:00, fre 24 april 2020

Den här rapporten är nu stängd för uppdateringar. Du kan skapa en ny rapport på samma plats.