Du kan flytta runt med ditt tangentbord
plus
minus
vänster
höger
Placera en nål på kartan för att påbörja en ny rapport
mellanslag
Tryck på mellanslag igen för att anpassa platsen
mellanslag
Påbörja
rapporten här
Flytta
rapporten hit
Tillbaka till samtliga rapporter

Rolffritsch@hotmail.com

Anonym rapport i kategori Övrigt, 16:45, fre 15 mars 2019

Skickades till Alingsås kommun, 4 minuter senare. FixaMinGata-ref: 12126.

Busshållsplats Smålandsgatan kan ej vara ok enligt standard så skall det finnas ett räcke på hållplatsen när den ligger så nära en så stark trafikerad gata med mycket bilar tunga lastbilar nästan varje , står det en med barnvagn eller rollator så finns det igen möjlighet att komma förbi hållplatsen utan att gå ut i gatan med barnvagnen eller om man kommer med en rollator det kan inte vår meningen ,från stolpen ut till gata är det ca 95 cm det måste vara alldeles för smalt om man tittar på de andra hållplatserna Näckrosgatan Bolltorpsvägen så är dessa riktigt bra ut förda man kan stå tryggt och vänta på bussen och folk kan lätt passera utan att någon behöver kliva ut i gatan .

RSS-flöde för uppdateringar till denna rapport Erhåll epost när uppdateringar ges till denna rapport

Uppdateringar

  • Hej Rolf, Tack för dina synpunkter. Alingsås kommun arbetar löpande med att se över befintliga hållplatser för att bedöma behov av ombyggnationer. Hållplatsen på Smålandsgatan är en av flera i Alingsås som skulle behöva ses över och förbättras. När vi i dagsläget bygger nya eller bygger om befintliga hållplatser utgår vi alltid från att tillgänglighetsanpassa hållplatsen (ser över bredd, sätter högre kantsten, kontrastmarkeringar, räcken osv.) så långt det går på den aktuella platsen. Det har vi gjort på bl.a. Näckrosgatan som du nämner. Vi tar med oss dina synpunkter i det fortsatta arbetet med översynen och vid bedömning om vilka hållplatser som är mest akuta att prioritera.

    Postat av Alingsås kommun 07:48, tis 19 mars 2019

  • Statusuppdatering

    Tillstånd ändrat till: Pågående

    Postat av Alingsås kommun 07:49, tis 19 mars 2019

  • Statusuppdatering

    Tillstånd ändrat till: Löst

    Postat av Alingsås kommun 07:50, tis 19 mars 2019

  • Vi som bor i närheten av busshållplatsen på Smålandsgatan undrar varför den är åsidosatt mot de andra , bussen går samma linje som på Näckrosgatan ,här har vi två olika gruppboende skola , jag förstår att dessa inte kan använda bussen det går inte att kliva på bussen knappt med rollator ännu sämre nästan omöjligt med rullstol , busshållplatsen är för smal och låg , gör en klackhållplats så den blir bredare och rätt höjd.

    Tillstånd ändrat till: Öppen

    Postat anonymt 09:46, ons 20 mars 2019

  • Fortfarande öppen, via enkät, 19:18, fre 12 april 2019

Ge en uppdatering

Din information kommer endast användas i enlighet med vår integritetsskyddspolicy

Nästa: Berätta för oss om dig

Din uppdatering

Berätta för oss om dig

Har du ett lösenord för FixaMinGata?